Echipamentul are scopul de a dezsâmbura diferite tipuri de fructe sâmburoase, cum ar fi piersici, caise, prune și cireșe, producând un piure de sâmburi.
Fructul este împins de o ghilotină între două role care se rotesc una spre cealaltă, o rolă de cauciuc și o rolă cu disc dințat. Fructul este zdrobit între role, iar sâmburele este împins în cauciuc de către rola cu disc dințat. Cauciucul va împinge pulpa fructului între discurile dințate și se va bloca. Sâmburele va cădea de pe role, o lamă specială de sortare garantează separarea sâmburelui de pulpă. Pulpa strivită din discurile dințate este răzuită cu ajutorul unui racletor cu pieptene.
Sâmburii, după separare, trebuiesc trecuți prin curățitorul de sâmburi, pentru o separare completă a pulpei de sâmburi.
Distanța dintre role este reglată în funcție de fruct și de dimensiunea sâmburilor acestuia. Grosimea și distanța dintre discurile dințate variază în funcție de tipul de fruct care este dezsâmbuit.
Caracteristici principale: