Aceast echipament are scopului de a pasa sau finisa diverse tipuri de fructe și legume coapte sau pre-fierte. Pasarea se poate realiza într-o varietate diversă de piure de fructe, în piure fără semințe, pielițe și fibre. Produse precum sucurile de citrice, gemul, supa și nectarul de fructe pot fi finisate până la o consistență uniformă - reducerea pulpei.
Sunt disponibile diverse modele cu una sau două etape de procesare (cu corp simplu sau dublu) și în funcție de tipul de produs care urmează a fi procesat și de caracteristicile cerute ale produsului finit.
Echipamentul este alimentat printr-o pâlnie (fructe întregi) sau cu o pompă printr-o conexiune DIN (fructe zdrobite, fără sâmburi).
Caracteristici principale
| 2P1000 | 2P2000 | ||
| Capacitate | kg/h | 1000 | 2000 |
| L | mm | 1325 | 1500 |
| W | mm | 1200 | 1270 |
| H | mm | 1860 | 1925 |
| H1 | mm | 580 | 620 |
| Greutate | kg | 670 | 900 |
| Putere electrica | kW | 8 | 15 |