Laborator multifuncțional compact
Un laborator multifuncțional ideal pentru producători de top. De dimensiuni compacte, include toate funcțiile și componentele necesare pentru obținerea de produse alimentare de calitate superioară. Complet conform tuturor reglementărilor în vigoare, permite o gamă variată de procese, de la fructe și legume, la leguminoase, carne și pește.
Construcție și structură:
Structura este realizată din oțel inoxidabil, sub formă de banc de perete cu:
- Lungime: 4.000 mm
- Adâncime: 800 mm
- Blat de lucru: aprox. 900 mm înălțime
Toate echipamentele sunt integrate și interconectate printr-un sistem electric pentru abur, condens, aer comprimat și evacuare.
Componente și echipamente integrate:
- Generator de abur tubular cu arzător pe gaz (sau motorină), pentru producția a 50 kg abur/oră.
- Cuva de spălare cu coș perforat și pompă de recirculare pentru curățarea puternică a diverselor produse. Capacitate: 60 litri.
- Bazin încălzit cu reglare automată a temperaturii pentru inactivarea enzimelor, opărirea și acidifierea produselor. Volum total: 35 litri.
- Vas de gătit cu manta de abur, conceput pentru diferite metode de gătire: la presiune atmosferică, presurizat și sous vide.
- Dotat cu scurgere inferioară și încărcare facilă prin ridicarea capacului.
- Utilizabil ca vas deschis, vas sous vide sau oală sub presiune (până la 110°C).
- Volum total: 80 litri, capacitate de lucru: 50 kg.
- Condensator cu schimb de căldură la suprafață pentru răcirea și condensarea vaporilor în timpul procesării sub vid. Poate fi folosit și ca pasteurizator în timpul umplerii (cu sistem de conexiuni separat, opțional).
- Stație de umplere pentru produse lichide dense și semi-dense, cu:
- Valvă manuală conectată la baza vasului de gătit.
- Conducte flexibile din material alimentar pentru adaptarea la înălțimea și centrul recipientului.
- Opțional: cap de umplere și completare sub vid.
- Cap de închidere semi-automat pentru capace Twist-Off, cuplaj cu efort controlat, acționat pneumatic.
- Cuva dreptunghiulară încălzită, cu capac retractabil și două coșuri perforate pentru confiarea și caramelizarea fructelor.
- Încălzire independentă cu rezistență electrică, pentru a permite continuarea procesului chiar și noaptea sau în perioadele de neutilizare.
- Volum total: 50 litri.
- Autoclavă verticală de sterilizare, pentru pasteurizarea și sterilizarea conservelor, borcanelor, pungilor și tăvilor, fără a deteriora ambalajele.
- Gestionare automată a ciclurilor: abur saturat, pulverizare cu apă, pulverizare cu apă + aer comprimat, ciclu cu apă, ciclu de spălare.
- Volum total: 200 litri.
- Palane electric pentru manipularea coșurilor în și din autoclavă.
Caracteristici constructive:
- Structură din oțel inoxidabil AISI 304
- Cuva de spălare
- Bazin încălzit
- Sistem de gătire deschis, sub vid sau sub presiune
- Condensator
- Stație de umplere
- Mașină de capsulat
- Autoclavă cu palan electric
- Generator de abur tubular
- Panou electric cu touch screen
Specificații tehnice:
- Lățime totală: aprox. 800 mm
- Lungime totală: aprox. 4.000 mm
- Înălțime blat lucru: aprox. 900 mm
- Putere instalată: 7 kW