Prese cu gaz inert PSH 55

Cod furnizor: PST 55

Model

Tip produs

Tehnologia Hiperreductivă:

Presarea strugurilor sub prezență controlată de oxigen
În procesul de vinificare, oxigenul joacă un rol foarte important, care poate fi atât pozitiv, cât și negativ. Este bine cunoscut faptul că expunerea mustului sau vinului la oxigen reduce calitatea și finețea vinului din cauza oxidării, pierderii fructuozității, caramelizării și altor modificări ale caracteristicilor vinului.

În ultimii ani, modul de procesare hiperreductiv s-a impus în vinificarea vinurilor albe – tehnologia de vinificare a vinurilor albe în absența oxigenului.

Avantajele tehnologiei hiperreductive:
  •    Reducerea utilizării de sulf;
  •    Obținerea unor vinuri albe mai aromate, mai fructate și mai proaspete;
  •    Creșterea eleganței și a fineții vinului;
  •    Prevenirea oxidării mustului din soiurile de vin alb;
  •    Reducerea concentrației de oxigen (sub 1% în atmosfera presei de vin) în timpul procesării strugurilor diminuează reacțiile de oxidare enzimatică și influențează creșterea conținutului de fenoli (acizi hidroxicinamici) și glutation în must;
  •    Acizii hidroxicinamici și glutationul – antioxidanți importanți ai mustului – se oxidează rapid în prezența oxigenului și a enzimelor (polifenoloxidază);
  •    Glutationul joacă un rol esențial în prevenirea oxidării mustului; în condițiile unei mai bune conservări a glutationului, există posibilități mai mari de păstrare a caracteristicilor aromatice ale vinurilor albe seci;
  •    Vinurile cu un conținut mai ridicat de glutation prezintă niveluri mai scăzute de 2-aminoacetofenon și sotolon – doi compuși foarte importanți în perceperea îmbătrânirii vinului. În vinificarea hiperreductivă a vinurilor albe se păstrează niveluri mai ridicate de glutation, de aceea această tehnologie este foarte importantă în reducerea îmbătrânirii vinurilor și prelungirea duratei lor de viață.
Presă pneumatică cu manta de răcire (sistem închis PST)
La cerere, prese pneumatice cu sistem închis PST pot fi echipate cu o manta de răcire și cu racordurile corespunzătoare către sursa de agent de răcire. Agentul de răcire circulă în spațiul dintre mantaua tamburului presei și manta exterioară suplimentară.
  •    Acest sistem de răcire permite utilizatorului să intervină activ în procesele care se desfășoară în tambur în timpul presării tescovinei de struguri și să le ghideze în direcția dorită.
Presă pneumatică cu manta de răcire oferă:
  •    Răcirea tamburului înainte de umplere;
  •    Răcirea tescovinei în timpul presării;
  •    Adaptarea temperaturii masei de struguri din tambur în funcție de recomandările și cerințele oenologice.
Date tehnice:
  •    Presiune de lucru: 3 bar
  •    Presiune de test: 6 bar
  •    Agent de răcire: apă, glicol
  •    Racorduri intrare/ieșire: cuple rapide 3/4’’
  •    De asemenea, presa cu manta de răcire este potrivită pentru macerare. Prin macerarea tescovinei la temperaturi scăzute se poate influența o extragere mai intensă a precursorilor aromatici.
Model: PSH 55
Capacitate struguri zdrobiti: 8500 - 14000 kg
Inaltime: 2630 mm
Tip produs: Presa cu gaz inert
Capacitate struguri fermentati: 11000 - 19000 kg
Latime: 1910 mm
Putere: 14,1 / 7,7 kW
Diametru: 11,25 mm
Lungime: 5550 mm
Volum tambur: 5500 l
Capacitate struguri intregi: 2600 - 4000 kg

Frecvent cumpărate împreună