Piureurile naturale și concentrate de fructe semințoase sunt utilizate într-o varietate de produse alimentare finite, cum ar fi smoothie-uri, sucuri mixte, nectaruri, alimente pentru bebeluși, gemuri, preparate din fructe și umpluturi pentru produse de patiserie, iaurt și înghețată.
Piureurile diferă semnificativ de sucuri deoarece toate etapele de procesare implică o pulpă foarte vâscoasă, ceea ce reprezintă o provocare completă pentru echipamentul utilizat. Echipamentul complet de procesare a fructelor SRAML, de la benzi transportoare de sortare la pulpatoare și linii de umplere, este exact ceea ce aveți nevoie pentru a procesa fructele semințoase în piureuri de înaltă calitate, indiferent dacă manipulați mere, pere, nashi sau gutui.
Pentru a pregăti fructele semințoase pentru pulpare, se poate folosi o moară cu răzătoare pentru a le măcina într-un piure fin, care este trecut printr-un finisor de pulpare și redus la un piure lichid fără semințe, coajă și fibre.
Pentru a maximiza eficiența pulpei, pulparea se aplică în două etape. În acest moment, piureul poate conține aer amestecat și trebuie să treacă printr-un dezaerator pentru a păstra culoarea și aroma fructului proaspăt. Piureul poate fi omogenizat pentru a crește vâscozitatea.
Soluțiile SRAML pentru procesarea fructelor asigură că piureul de fructe semințoase este tratat cât mai delicat posibil pentru a obține maximum - și cele mai bune rezultate - din fruct.

Componenta liniei:
- Echipament pentru spălarea fructelor
- Pompă cu rotor eliptic pentru piureul de fructe
- Echipament pentru obținerea pulpei din fructe
- Instalații de umplere manuală a sticlelor