Piureul natural și concentrat de fructe de pădure este utilizat într-o varietate de produse finite, cum ar fi smoothie-uri, sucuri mixte, nectaruri, alimente pentru bebeluși, gemuri, preparate din fructe și umpluturi pentru produse de patiserie, iaurt și înghețată.
Piureurile diferă semnificativ de sucuri, deoarece toate etapele de procesare implică o pulpă foarte vâscoasă, ceea ce reprezintă o provocare completă pentru echipamentul utilizat. Echipamentul complet de procesare a fructelor SRAML, de la benzi transportoare de sortare la concasoare, prelucrătoare de pulpă și linii de umplere, este exact ceea ce aveți nevoie pentru a procesa fructele de pădure într-un piure vâscos neted de înaltă calitate.
Odată spălat și sortat, fructul întreg poate fi alimentat direct în prelucrătorul de pulpă, separând mai întâi piureul de pălărie, frunze și semințe mai mari. Cu toate acestea, prelucrătorul de pulpă poate fi folosit pentru a zdrobi fructele de pădure într-un piure fin, care este trecut prin finisorul prelucrătorului de pulpă pentru a fi redus la un piure lichid fără semințe, coajă și fibre.
Prelucrarea se aplică în două etape pentru o eficiență maximă. În acest moment, piureul poate conține aer amestecat, ceea ce poate duce la deteriorarea culorii și aromei sale și trebuie să treacă prin dezaerator pentru a păstra caracteristicile fructului proaspăt.
Soluțiile de procesare a fructelor SRAML asigură că piureul este tratat cât mai delicat posibil pentru a obține maximum – și cele mai bune – beneficii din fruct.

Componenta liniei:
- Echipament pentru spălarea fructelor
- Echipament pentru obținerea pulpei din fructe
- Pompă cu rotor eliptic pentru piureul de fructe
- Instalații de umplere manuală a sticlelor