Tehnologia de procesare a piureului de piersici

Cod furnizor: 085

Piureul natural de piersici este utilizat într-o varietate de produse finite, cum ar fi smoothie-uri, sucuri mixte, nectaruri, alimente pentru bebeluși, gemuri, preparate din fructe și umpluturi pentru produse de patiserie, iaurt și înghețată.

De obicei, piersicile complet coapte nu sunt extrase ca suc presat, ci mai degrabă ca un piure preparat din fructe spălate și selectate, care este dezsâmburat și trecut prin mașina de dezmembrat pentru a fi redus la lichid. Piersicile pot fi încălzite înainte de dezmembrare, facilitând procesul de dezmembrare, reducând oxidarea și stabilizarea tulbureliei.

Pentru o eficiență maximă, dezmembrarea se aplică în două etape. În acest moment, piureul poate conține aer amestecat, ceea ce poate duce la deteriorarea culorii și aromei sale și trebuie trecut printr-un dezaerator pentru a păstra caracteristicile fructului proaspăt.

Cu tehnologia de umplere și ambalare SRAML, piureul poate fi depozitat în saci în butoaie ca produs semifinisat sau preparat ca nectar de piersici.

Soluțiile SRAML pentru procesarea fructelor asigură că piureul de piersici este tratat cât mai delicat posibil pentru a obține maximum – și tot ce e mai bun – din fruct.

Componenta liniei:

 - Sistem de basculare

 - Bandă transportoare

 - Echipament pentru spălarea fructelor

 - Bandă transportoare

 - Desâmbuitor cu role

 - Zdrobitor cu role

 - Transportor cu șnec

 - Echipament pentru obținerea pulpei din fructe

 - Pompă cu rotor eliptic pentru piureul de fructe

 - Echipament pentru obținerea pulpei din fructe

 - Filtru cu autocurățare

- Rezervor pentru suc

 - Dezaerator

 - Bazin de răcire

 - Omogenizator

 - Pasteurizator

 - Instalații de umplere manuală a sticlelor

 - Echipamente de umplere Bag in Box

 - Bazin de răcire